top of page

Lessen TVA jaargang

Het jaar is opgedeeld in 5 lesblokken:

1e blok oriëntatie en trainen basisvaardigheden acteren

2e blok verdieping basisvaardigheden acteren

3e blok auditie begeleiding en verbreding vaardigheden theater

4e blok verbreding vaardigheden theater

5e blok eindvoorstelling en afronding

Acteren vormt de basis van onze vooropleiding. Je maakt kennis en wordt getraind in: tekstbehandeling, monoloog, dialoog, improvisatie, elementair, stem gebruik, fysiek en samenspel. Aan het einde van ieder blok is er een openbare werkpresentatie. Je krijgt een uitgebreide evaluatie van alle docenten en gaat in gesprek met je mentor over je ontwikkelingen en ambities. Zelf evaluatie en reflectie is een vereiste op het HBO. We vinden het dan ook belangrijk dat je op je eigen werk en dat van medestudenten leert reflecteren en evalueren. Wij verwachten van onze studenten een pro-actieve houding.100% inzet en aanwezigheid is hierbij gedurende het hele jaar een must. 

Vanaf het derde blok onderzoeken en trainen we ook andere disciplines van theater: camera acteren, regisseren, dramaturgie, mime, theatervormgeving, schrijven, muziektheater, cabaret, en het docentschap. Het kan zijn dat je er tijdens de vooropleiding achter komt ook interesse te hebben in een van deze disciplines. We kijken dan hoe we je hier individueel in kunnen begeleiden. 

 

corona maatregelen

Wij volgen de regels van het RIVM en de maatregelen van onze leslocatie Scholen in de Kunst (Het Eemhuis).

Volgens de huidige maatregelen kunnen onze lessen vanaf september gewoon live plaatsvinden met normaal fysiek contact tussen de deelnemers. Docenten houden wel vooralsnog 1,5 meter afstand.  Bij verkoudheid of andere verschijnselen dienen leerlingen en medewerkers zich per direct te laten controleren. Indien een positief testresultaat het geval blijkt, dient de desbetreffende leerling/medewerker twee weken in quarantaine te gaan.  Mochten de maatregelen weer aangescherpt worden dan gaan we voor een (tijdelijk) online aanbod van onze lessen. 

 

bijbaan

Naast de lessen is het mogelijk om een baantje te hebben op vrijdag of in het weekend. Die combinatie is te doen. Wel zul je naast de reguliere lessen huiswerk hebben (leren en lezen van teksten, voorstellingsbezoeken, evaluaties schrijven enz). 

studentenpas

Studenten van de Vooropleiding krijgen een pasje, waarmee ze studentenkorting bij  theaters De Lieve Vrouw en De Flint hebben. Ook krijg je een pasje waarmee je toegang hebt tot de AHK theaterbibliotheek. Daar kan je theaterteksten en literatuur lenen die je gebruikt in de lessen en bij de voorbereiding op je audities.

locatie

Onze lessen worden gehouden in het prachtige Eemhuis, in het centrum van Amersfoort. We hebben bij Scholen in de Kunst de beschikking over een geweldige theaterstudio, Café Bruis, het Kunstplein, het Dakterras en diverse creatieve werklokalen. Het Eemhuis is op 8 min loopafstand van Centraal Station Amersfoort. Daarnaast huren we een extra locatie op 3 min lopen vanaf het Eemhuis: De Danswerkplaats.

foto's: Henry Krul/ Scholen in de Kunst

bottom of page