Presentaties

Eindvoorstellingen TVA jaargang 2021-2022 in het Openluchttheater Amersfoort!

Na een succesvol jaar van Theater Vooropleiding de jaargang, sluiten onze studenten 14 t/m 18 juni in het Openluchttheater Amersfoort het jaar af met twee prachtige eindvoorstellingen. Wij starten met "Een meeuw", van Anton Tsjechov, in een komische en hartstochtelijke regie van actrice Fransje Boelen en eindigen de avond (na een korte pauze) met  "Dieven" van Dea Loher, in een moderne en frisse regie van actrice Yara Alink. Voor 15 euro koop je een kaartje voor beide voorstellingen.

Mis dit feest van jong talent niet! 

data: dinsdag 14 juni t/m zaterdag 18 juni 2022

tijd: 19.30-22.30

locatie: Openluchttheater Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC, Amersfoort

 

praktisch: Er is een bar aanwezig (met pin), er zijn dekentjes, maar neem vooral warme kleren mee en wellicht voor de zekerheid een regenjas.

posterbeeld Een Meeuw .jpg

Een meeuw

van Anton Tsjechov

Een meeuw is een toneelstuk uit 1896 van de Russische schrijver Anton Tsjechov. Het beschrijft de verwikkelingen van een aantal mensen uit de bovenklasse van de Russische samenleving aan het eind van de 19e eeuw die samen in een groot landhuis verblijven aan de rand van een prachtig meer.

 

Een meeuw is een tragikomische voorstelling over mensen die willen leven maar vastzitten. Over mensen die met elkaar praten maar elkaar niet verstaan. Over verlangen naar een meer vol vissen. Over een meeuw die vliegt.

regie en bewerking: Fransje Boelen

regieassistent en techniek: Leah Sok 

spel/makers: Bente Jonkers, Jennifer Phillips, Juliëtte van Emmerik, Lola van Dijk, Nika Mauro, Selene Vaartjes en Leontien Wagensveld

productionele en artistieke leiding: Jori Hermsen

publiciteit en organisatie:  Jessica Zeylmaker 

PHOTO-2022-05-28-14-19-40.jpg

Dieven

naar de gelijknamige tekst van Dea Loher

In Dieven maken we kennis met tien mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Ze leven enkel in dezelfde buitenwijk van de dezelfde stad. Ze ademen dezelfde lucht in. Ze doen er boodschappen in dezelfde supermarkt. Misschien. Of hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan ze zelf vermoeden?

 

De één fantaseert haar eigen gezin bij elkaar, de ander droomt van een baan over de grens. En terwijl dit stadje steeds leger loopt, wonen zij er nog. Ze zouden wel weg willen, misschien. Maar ze blijven. En dan is er nog die wolf, die onlangs gezien is aan de rand van de stad. Staat die voor aanvang, een nieuw begin? Of voor afscheid, het verval?

regie en bewerking: Yara Alink

1e regieassistent en techniek: Jelle Fernhout

2e regieassistent: Lisa Janssen

spel: Arne van der Esch, Sophie Hoogland, Ilse de Jonge, Lisa Janssen, Indy Kruithof, Vera Peetoom, Sten Stikfort en Sarah Visser

productionele en artistieke leidingJori Hermsen

publiciteit en organisatie: Jessica Zeylmaker